Čia auga

unikalūs
laisvi
kūrybingi
laimingi
vaikai

Prof. Howardo Gardnerio daugialypio intelekto teorija grindžiamas ugdymo modelis ir praktinis jo taikymas padeda lavinti skirtingus intelektus, ugdyti visapusiškas asmenybes ir skleistis unikaliems vaikų gebėjimams.

Skani diena

Sėkmingos dienos formulės vienas iš komponentų yra mityba. Vaikų kūrybinei ir smalsumo energijai palaikyti svarbus ypatingas maisto racionas. Taškiuje vaikus maitiname patiekalais, kurie yra suderinti ir subalansuoti sveikatos priežiūros specialisto pagal higienos rekomendacijas. Tačiau meniu kūrimo procesuose dalyvauja visa bendruomenė. Labai svarbus pačių vaikų vaidmuo, išsakant nuomonę, renkant išskirtinio patiekalo tinkamiausią ir labiausiai patrauklų variantą jiems patiems. Nebijome ir eksperimentuoti, tad meniu yra nuolatos stebimas bei papildomas atsižvelgiant į mažųjų poreikius.

Taškiaus darželiuose nuo mažens ugdomas požiūris į valgymo procesą. Labai didelį vaidmenį vaidina stalo estetika, kai vaikai patys serviruoja, t.y. kuria stalo dekoracijas, patys susikuria bičiulių pietų erdvę, prie stalo ugdoma prasminga bendravimo kultūra. Maisto estetika nemažiau reikšminga, norint sužadinti vaiko norą tyrinėti skoniais, ragauti ir mėgautis valgymo procesu. Juk matyti spalvų žaismes ir derinius skaidriame sriubos dubenėlyje – tai svarbūs vaiko atradimai ir pradžia tolimesniems besiformuojantiems estetiniams įpročiams.

Taškiaus vaikučius maitina „Maistas veža” maisto gamybos kompanija, su kuria Taškius bendradarbiauja ir kuria draugystę daugiau nei dešimt metų. Tad pasitikėjimas ir atsidavimas siekiant įgyvendinti sėkmingos dienos formulę maitinimo srityje yra patikrintas ir glaudus.

Vaikai prie stalo susitinka žvalumo pusryčių, bičiulių pietų, gardžių pavakarių metu. Be to, dienos eigoje skanauja sveikuoliškais ir vitaminų užkandžiais.  

Žvalumo pusryčių meniu rasime ne tik įvairių energijos suteikiančių kruopų košių, pagardintų ir ghi sviestu, ir cinamonu, vaisių pabarstukais, selėnomis ar trintų uogų šypsenėlėmis, bet ir traškių dribsnių su natūraliu jogurtu, puraus omleto ar virto kiaušinio, sveikuoliškų sumuštinių, kurių mėsytė bei duona kepama „Maistas veža“ virtuvėje. Visada siūloma žolelių ar vaisių arbata.

Bičiulių pietų metu tiekiamos kasdien šviežiai verdamos sriubos ir karšti antrieji patiekalai. Jų mėsos racionas įvairus: vištiena, jautiena, kalakutiena ir kiauliena, kuriuos papildo įvairūs garnyrai: bulvių košės, grikiai, ryžiai, makaronai ir t.t. Kiekvieną dieną vaikų lėkštutes papuošia šviežių daržovių arba salotų spalvos. Kartą savaitėje vaikai ragauja įvairios žuvies patiekalų.

Gardūs pavakariai vilioja varškės, miltiniais ar daržovių patiekalų kvapais. Ragaujame virtinukus, varškėtukus ir blynelius. Mėgaujamės makaronų ir bulvių apkepais. Smaližiaujame geriamuoju jogurtu.

Visos dienos metu nuolat gurkšnojame vandenį, taip ugdydami suvokimą apie jo svarbą. Vitaminų ir sveikuolių užkandžių metu skanaujame vaisius ir daržoves.

Jeigu vaikas yra alergiškas tam tikriems maisto produktams – galime suderinti individualų valgiaraštį.

Turite klausimų?
Norite susipažinti su Taškiumi iš arčiau?